Svaret På En Av Mänsklighetes Största Gåtor

Det är helt otroligt. Efter att i många år ha funderat och funderat men aldrig kommit fram till hur någon kan vara så fasansfullt grym, så står svaret i en fantasybok.
Okej, okej svaret är kanske inte riktigt helt sant eftersom det inte direkt är någon verklighetsbaserad bok, men iaf.

Vi kan ta det från början.
Jag har hållit på och läst en bokserie på 47 böcker i lite mer än ett år nu. Varje bok är ca 250 sidor och för att ha så fullt upp som jag har oftast så är det ganska starkt gjort att ha läst 37 böcker på ett år.

Hur som helst. Serien handlar om en underlig släkt. Isfolket heter den (och själva serien heter fantasilöst nog "Sagan om Isfolket"). Man får följa släktens kamp mot ondskan själv. Eller egentligen är det en av deras släktingar (Tengel den Onde) som har sammansvurit sig med ondskan genom att dricka ondskans vatten långt borta i Sibirien.
Med sig i Kampen har dom bl.a. Lucifer själv, den fallna ängeln, i egen hög person, svartänglar, nattdemoner, stormdemoner och en massa andra övernaturliga väsen.
Kampen mot Tengel den Onde har pågått från mitten av 1500-talet till 1900-talet. Nu börjar det dra ihop sig när en sjunde son av en sjunde som av svartänglarnas, nattdemonernas och stormdemonernas ätt är född.
Vi har kommit till år 1939 och Tengel den Ondes "fångvakt" upptäcker en dag att han inte längre ligger kvar i dvala i sin djupa avgrundshåla.
Förfäderna tillkallas för att varna den ännu levande del av Isfolket som finns kvar. Med sig i täten har de sin gode stamfader Tengel den Gode, mannen som tog upp kampen mot ondskan och satte en förebild i sina kommande ättlingar.
Alla vet väl att 1:a Världskriget började med "Skotten i Sarajevo", och enligt den här bokserien så var det ingen annan än den lille fule, stinkande Tengel den Onde som lyckats ta sig upp ur sin dvala en kort stund, som fick unge Gavrilo Princip att skjuta ärkehertigen och krinprinsen Franz Ferdinand. Därav startade 1:a världskriget.

Alla vet väl också att det var 1939 som Nazityskland invaderade Polen med Hitler i täten. Ett av mänsklighetens största blodbad startade då.
Och om ni inte har förstått det än så var det självklart där Tengel den Onde höll hus, den gången 1939 då han försvann ur sin håla.
Nu kan Isfolksättlignarna återigen ta upp kampen mot ondskan.

Tänk om svaret på varför något så ohumaniskt som 2:a världskriget inträffade kunde förklaras så lätt!
Iof måste man nog ha lästa alla böcker innan man fattar så jag tror inte att nån som läser det här kommer fatta nånting. Men tänk om det bara var för att en ond liten gubbe född på 1400-talet bestämde sig av en slump att just i Tyskland skulle han sprida sin förödelse den här gången. Tyskland skulle få bli den som fick ta skulden.

Tänk om livet vore lätt nån gång.

Nej det här belv ett totalt ovärt inlägg och jag tycker synd om er som orkat läsa det ens.
Nu ska jag börja läsa bok 38 och få veta den spännande fortsättningen om "Sagan om Isfolket".

Nattinatti

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0