Ingen Belastning!

Igårkväll fick jag reda på att min farmor och farfar (som är över 80 båda två) ramlade i rulltrappan FÖR FYRA DAGAR SEDAN!
Men de ville inte besvära oss och vara till någon belastning, så de sa inget.
Herregud de kunde ju ha dött!
Farfar ser ut som om en isbjörn har tuggat på honom och farmor är helt svart överallt på kroppen.
Och de åkte inte ens till sjukhuset!
Det värsta är att jag pratade med farfar i måndags och han sa ingenting om det.
Belastning?
De är ingen belastning, vi är ju bara tacksamma att vi har kvar dem, och vi vill gärna veta vad som händer i deras liv, varesig det gäller att biljetterna till Estland är bokade eller att de har ramlat och halvt slagit ihjäl sig!

Btw så köpte jag en jättefin skjorta idag.

Puss.

Kalender View

Glöm inte att köpta SLkort imorgon innan de höjer priserna. Som att det inte är dyrt nog redan.
Sitter och blädrar igenom min kalender, som ftrots att jag inte har en massa skolgrejer längre på något sett verkar proppfull. Jag har inte tid att träffa någon samtidigt som jag inte träffar någon. Make sence?
Nej, sånt får man hålla till helgerna. men det går inte nu heller eftersom det kommer massa födelsedagar såhär på hösten, så ni får helt enkelt vänta till november om ni vill träffa mig.
Deal?
Nejdå, sålänge det inte är jag som måste slita och släpa med att åka så långt varje gång så klämmer jag mer än gärna in er någon dag.
Haha.
Jag orkar inte mer.
Sov ingenting inatt för regnet gjorde så jag låg och var kissnödig hela natten. Har varit på möte hela dagen dessutom. Beställt hem ett helt kök. Iaf i utrustningsväg. Och kläder. På fredag ska vi åka och se och min nya arbetsplats är färdigbygd. Då ska jag dessutom ha råd att klämma in en avskedskväll för Emma. På lördag är det kräftskiva + att jag ska jobba på ett bröllop, så där är jag dubbelbokad. På söndag ska jag fanimig ta det lugnt. På måndag har jag bokat ett möte med en annan kock så jag lär mig beställningssystem osv. Sen kommer jag inte ihåg vad som händer resten av veckan. Konstigt eftersom min kalender ligger precis framför mig...
Veckan efter det fyller Niklas år, Jag ska "övningsjobba" och vara med en dag på ytterligare ett anant ställ (och börjar halv 8!) och sen har jag ett möte dagen därpå halv 9. på lördagen kommer släkten. På min födelsedag börjar jag jobba och sen är jag liksom full.

Intressant för er att få en inblick i min kalender.
Ha.
Hm.
Funderar på att klippa av mitt långa hår, som jag har sparat i tre år.
Känns det värt det?
Jag avskyr det ju just nu, men jag kommer vilja ha tillbaka det en vecka efter att jag klippt av det.
Jag ska fan snagga mig så blir livet lättare.

Det Bara Flyter På

Hur många av er får ett helt nybyggt kök och figursydda kläder på ert första jobb efter skolan?

Årsdag

Idag är det på dagen ett år sedan jag åkte till England!
Ojoj vad jag stortjöt den morgonen! Och sen blev allt jättespännande!

Vingar På Skorna Är Allt Vad Du Behöver

Diggiloo Diggiley things are going my way!

Hur gulligt är inte det? att Diggiloo diggiley finns på engelska!
Och att texten är så klatchigt översatt!
Ni måste verkligen lyssna på den, för det är inte som alla andra svenska låtar som blivit översatta till engelska. Den här är det mer än melodin som är densamma som originalet.
Texten är faktiskt väldigt lik också!
Kanoners tycker jag!

Rubriksbrist?

Ja hörni, nu är kontraktet påskrivet och jag har officiellt ett eget kök + en egen toalett. Vilken lyx! Och jag börjar inte förrän 20 september, vilket ju också är min födelsedag. Jag tycker det är en ganska bra fördelsedagspresent.
Faktiskt.
Hur som helst.
I fredags var jag, Simon, Harald och Kalle i Nynäs i ösregnet och bowlade och gick sedan till Freja. Kan ju meddela att jag vamm 2 av 4 serier, vilket nog tog ganska hårt på killarnas självkänsla eftersom jag är kass på att bowla!
Men roligt hade vi!
I lördags åkte jag och Carro på 50-talsfest mitt ute i skogen, medans resten av alla vi känner var i nynäs och såg på Kapten Röd. Emil kom och hämtade oss vid halv två, två nånting och sen åkte vi på efterfest i Vika. Och tror ni inte Kalleballe är där då också!
Jag som inte trodde jag skulle träffa honom förräns nästa helg!
Söndagen gick åt till att beställa hem pizza och titta på Desperate housewives.
Ganska mysig dag även fast vi inte gjorde nåt annat än att ligga i sängen.
Igår åkte jag hem och bärjade sätta ihop en pärm med recept som jag ska ha när jag börjar jobba. Ganska roligt att börja tänka ut vad för slags mat jag vill laga.
Btw, så tror jag att jag har hittat min första allergi: kantareller.
Fyfasen va dålgit jag har mått sen jag åt det i söndags kväll!
Blir till att undvika de små svamparna nu. Inte mig emot, jag tycker ju inte särskilt mycket om svamp överhuvud taget, men jag som alltid har varit så stolt över att inte vara allergisk mot någting har nu gått och blivit det.
Hmmm


Jajuste! Regnet som aldrig tycktes ta slut i fredags lyckades ta sig igenom vårt tak, igenom all isolering, igenom allt skit på vinden genom innertaket och rakt ner i mammas och pappas säng.
Hmmmm på den också.
Puss.

Livet Är Lekande Lätt

Har kommit hem från Kalle, där jag har bott de senaste dagarna. Bara pappa och jag hemma så vi har haft lite mysigt bara vi två.
Carro har bjudit med mig på 50talsfest på lösrdag, så en stor del av kvällen hitills har gått åt till att leta reda på lite snygga rockabillykläder. Inte helt lätt eftersom det inte alls är min stil på något sätt, men jag har hittat the perfect outfit nu, och den är AWSOME!
Ni får se bild på det senare.
Ska bara hitta en jacka eller tröja och ett par passande skor.
Btw.
Jag är eftertraktad.
Jag har inte gått ut med det i bloggen förut etfersom jag inte ville ta ut nåt i förskott.
Jag har fått jobb!
Eller ja, jobbet har jag haft i snart en månad nu, men på torsdag ska papprena skrivas på, så då är det officiellt att jag har ett jobb!
Jag ska jobba som kock på ett dagis, just för att jag älskar barn och jag älskar att laga mat, så då kombinerar jag de två saker jag tycker bäst om.
Det är ett helt nyöppnat dagis som jag ska börja på, vilket betyder nyrenoverat kök där jag får bestämma ordningen utan att behöva fråga alla om vart allt ligger, och jag får vara med och bygga upp det från start.
Jag fick förfrågan om intervju till detta ställe bara en timme efter att jag skickat in mitt CV, och plopp, så fick jag jobbet.
Idag ringde ett annat dagis som jag skickat in mitt CV till och ville att jag skulle komma på intervju, men icke. De var för sent ute!

Hur som helst.
Jag vet inte vad jag ska skriva mer.
Fasen vad allt går lätt för mig i livet!
Jag menar, visst jag hade det kämpigt med skolan i högstadiet, för allt skruvades upp till ett tempo som jag inte var van vid, och visst har jag råkat ut för alla sjukdomar som man inte vill få, och så, men kom igen. Jag har haft hela livet serverat på ett silverfat hittills. Aldrig upplevt något dödsfall (pepparpeppar), aldrig blivit allvarligt skadad, aldrig blivit så ordentligt sviken att jag sagt upp kontakten med någon. Jag har haft lätt att anpassa mig efter situationen och göra det bästa av det, trots att jag gnäller oftare än jag borde.
Det är ju inte enbart på grund av att jag är bortskämd. Det är ju mina beslut, och min beslutsamhet som har gjort det så lätt för mig.
Men min lätthet i livet, och missta det inte för lättja för jag är minsann aldrig den som slöar efter och låter andra göra allt åt mig, gör att jag misstänker ett hårt bakslag snart.
Det ligger och gnager av oro långt inne i mitt sinne.
Men det får jag hantera när det kommer.
Nu ska jag bara njuta av min lätthet med ett äpple och lite paradise hotel.

Puss.

Liten femtonåring fiskar i norrland


Det Regnar Här I Stockholm Idag

Första regnet på veckor!
Och det har inte slutat än. Hela dagen har det regnat, men det har varit ganska skönt ändå, känns som att det behövs.
Det säger däremot inte att jag vill att det skaa fortsätta, jag vill ju ha tillbaka solen och värmen!
I fredags tog jag mod till mig och tog fram min cykel.
Eftersom det skulle vara fest på kvällen och jag var den som hade handlat allt så vart den såklart helt fullpackad.
Så där ska jag cykla på en fullpackad cykel hem till Kalle (eller ja, till älvsjö och sen från ösmo hem till Kalle) när jag knappt har suttit på en sen jag var på Gotland sist. Och när kan det ha varit? 2008?
Jaja, det var pissläskigt att cykla mitt i rusningstrafiken på en jättestor väg, men jag kom fram!
Jag har också kommit fram till att jag måste köpa en ny sadel, för fy fasen vad ont jag hade sen!
Men festen på kvällen vart super!
Ni som inte var där: ni missade något!
Sucks for you.
I går gjorde vi mest ingenting tills det var dags för mig att sätta mig på cykeln hem igen.
Jo, vi åt lite chokladdoppade jordgubbar, jag och Kalleballe.
Men hem kom jag också, även om det tog lite längre tid eftersom fredagens smärtor inte direkt hade släppt på en ynka liten natt.
Efter middagen satte jag mig på bussen den här gången, och åkte hem till Emma för att fira att hon fyller 20 idag. Ja, och Manda fyller också år idag, 19, fast hon är i norrland så henne får vi fira när hon kommer hem.

Jag vet inte vad jag ska skriva mer, är ju som sagt inte riktigt på blogghumör nu för tiden, så det här får väl duga.

Puss.

Klichèparen

Sitter här och kollar upp lite roliga sevärdheter på Gotland. Jag, Kalle, Emil och Carro ska ju ååka dit nästa helg.
Jag kom att tänka på något som Kalle sa förra veckan.
Vi är de absolut perfekta klichèparen, Emil och Carro och Jag och Kalle.
Vi har spontana middagar bara vi fyra, killarna sitter vid grillen och dricker öl, medans vi tjerer sitter i köket och snackar i väntan på att potatisen ska bli klar.
Vi ska åka på semester tillsammans, vi blev tillsammans ungefär samtidigt och ja, allt detta som känns så klichèigt känns ju helt naturligt för oss.
Att det sen är uppdelat väldigt mycket i manligt och kvinnligt, tjejerna i köket och killarna vid grillen, har mest att göra med att jag inte kan grilla så då gör jag resten så får Karl banan grilla åt mig.
Det känns så naturligt.
Haha vi är nog lite lillgamla på det sättet.

En Två År Gammal Tänkvärd Favorit!

My best friend gave me the best advice
He said each day's a gift and not a given right
Leave no stone unturned, leave your fears behind
And try to take the path less traveled by
That first step you take is the longest stride

If today was your last day
And tomorrow was too late
Could you say goodbye to yesterday?
Would you live each moment like your last?
Leave old pictures in the past
Donate every dime you have?
If today was your last day

Against the grain should be a way of life
What's worth the prize is always worth the fight
Every second counts 'cause there's no second try
So live like you'll never live it twice
Don't take the free ride in your own life

If today was your last day
And tomorrow was too late
Could you say goodbye to yesterday?
Would you live each moment like your last?
Leave old pictures in the past
Donate every dime you have?
Would you call old friends you never see?
Reminisce old memories
Would you forgive your enemies?
Would you find that one you're dreamin' of?
Swear up and down to God above
That you finally fall in love
If today was your last day

If today was your last day
Would you make your mark by mending a broken heart?
You know it's never too late to shoot for the stars
Regardless of who you are
So do whatever it takes
'Cause you can't rewind a moment in this life
Let nothin' stand in your way
Cause the hands of time are never on your side

If today was your last day
And tomorrow was too late
Could you say goodbye to yesterday?



Bara För Att Ni Inte Ska Gråta

Hmm nu är det ett tag sen jag skrev nåt här, ja, jag har väl tröttnat lite på att blogga. I alla fall för tillfället.
I norrland har jag spenderat de två senaste veckorna. Jättekul att träffa all släkt som man nästan aldrig ser och så, men två veckor är lång tid att vara i norrland med mest mygg och träd som sällskap.
I fredags kom jag hem och blev strax ivägkörd ut i skogen igen. Till Kalle den här gången. Och där stannade jag tills igår eftermiddag.
Ja, imorgon ska jag träffa folk från skolan, på torsdag ska jag väl antagligen tillbaka till Kalle, på lördag ska Emma firas och sen nästa helg åker jag, Kalle, Emil och Carro till Gotland!

Puss.

RSS 2.0